«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι η ονομασία του κόμματος που ανακοίνωσε τις 7 το πρωί μέσω των λογαριασμών του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.

Το σλόγκαν του νέου κόμματος είναι: «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».

Όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και η ιδρυτική του διακήρυξη. Ο ίδιος δηλωσε ότι πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθυνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι "παραμαγαζο της ΝΔ".

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ έπειτα από εντολή του Αντώνη Σαμαρά στις 16 Νοεμβρίου του 2011 ανακοίνωσε την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όχι όμως και απ' το κόμμα. Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου οδήγησε στην απόφαση αυτή. Τελικώς διεγράφη και από το κόμμα στις 13 Φεβρουαρίου όταν καταψήφισε τη δανειακή σύμβαση μαζί με άλλους 21 βουλευτές της ΝΔ.

Στις 21 Ιανουαρίου με δηλώσεις του σε εφημερίδα, ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος, του οποίου πιθανώς θα ηγηθεί, διακόπτοντας με αυτόν το τρόπο την πολιτική του διαδρομή με την ΝΔ.

Την πρόθεσή του να στηρίξει την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου έχει ήδη εκφράσει ο Γιάννης Μανώλης.
Πηγή: skai.gr