Ψηφίστηκε το πρόγραμμα για την ανταλλαγή των ομολόγων

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το οποίο είχε εισαχθεί από την κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Το νομοσχέδιο, επί του οποίου δεν ζητήθηκε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις τυχόν απόρριψης του PSI, ανέφερε ότι η άρνηση του νέου προγράμματος μπορεί να έχει δύο ειδών επιπτώσεις: «είτε τη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, που αποτελεί προοίμιο της εξόδου από το ευρώ και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους των εταίρων μας, είτε την ασύντακτη χρεοκοπία, με την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του '50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επενδύσει σε ομόλογα «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» και δήλωσε πως επίκειται έκδοση απόφασης για δραστική μείωση της παρακράτησης από το μισθό, των οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

Με το PSI εξυπηρετούνται οι δανειστές μας, που είχαν κουρελόχαρτα και τώρα παίρνουν ομόλογα «3 Α», δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του σχετικού ν/σ και επιχείρησε να απαντήσει σε όσους κατηγορούν το ΛΑ.Ο.Σ για παλινωδίες στο θέμα της δανειακής σύμβασης.

«Εγώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, δεν υπήρξα κολλεγιόπαιδο, ούτε τρόφιμος των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Βοστώνης», κάτι που όπως είπε, του δίνει τη δυνατότητα, «να ακούει την κραυγή των πολιτών».
Πηγή: skai.gr