Κλείσιμο

Στ. Μάνος: Στο 100% του ΑΕΠ βιώσιμο το χρέος

Υπέρ της συμφωνίας του Εurogroup τάχθηκε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο Στέφανος Μάνος, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο εμπόδιο που ξεπεράστηκε. Πρόσθεσε όμως, ότι συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες μικροεμπόδια.

«Οι άνθρωποι που είναι στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλουν μεταρρυθμίσεις» τόνισε, ζητώντας τη διαμόρφωση μεγάλου μετώπου εκσυγχρονιστικών δυνάμεων εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων με τη συμμετοχή νέων και άφθαρτων ανθρώπων.

«Έχουμε τα δύο κόμματα που ευθύνονται για το σημερινό χάλι και τα αλλά που απλώς διαφωνούν (...) Δεν πιστεύω ότι αυτοί που μας έριξαν στην κρίση θα μας βγάλουν από την κρίση» σημείωσε.

Τόνισε δε, ότι η Δράση θα συμμετάσχει στις εκλογές και ο ίδιος θα ηγηθεί των συνδυασμών της.

Δήλωσε ότι το χρέος θα πρέπει να υποχωρήσει στο 100% του ΑΕΠ (σ.σ: έναντι 120%) για να καταστεί βιώσιμο, ενώ έκανε λόγο και για μεγαλύτερη της εκτιμώμενης ύφεση στη χώρα.

Ο κ. Μάνος έκανε δε λόγο για «άθλιο καθεστώς δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες» και διερωτήθηκε γιατί βγήκαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων να πουν «όχι» στην κατάργησή του.

«Χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά και η πληροφόρηση, θα ωφεληθούν από την κατάργηση των ισολογισμών» δήλωσε.

Όσον αφορά το βουλευτή ο οποίος μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 έκανε λόγο για λαϊκισμό. «Είχε δικαίωμα να στείλει χρήματα στο εξωτερικό είναι απόλυτα νόμιμο. Κάποιος προστατεύει ένα μέρος των χρημάτων του. Το θέμα είναι να εξηγείται από πού προήλθε το εκατομμύριο» τόνισε ο επικεφαλής της Δράσης.

«ΚΚΕ και ΠΑΜΕ υπονομεύουν την Ελλάδα έχουν προκαλέσει απίστευτη ζημιά με αυτά που κάνουν» δήλωσε αναφερόμενος στην ακύρωση συνεδρίων στη χώρα μας μετά τα πρόσφατα επεισόδια, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων.
Πηγή: skai.gr