Μέρκελ: Στην Ελλάδα πληρώνουν οι μη έχοντες

Σε δύο ακροατήρια, στο εσωκομματικό, αλλά και το ελληνικό, φάνηκε να απευθύνεται την Τετάρτη γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση του CDU (Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα).

«Θέλουμε ανάπτυξη για την Ελλάδα, αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που λειτουργεί» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε εκδήλωση του CDU την Τετάρτη αναφερόμενη στη σύνοδο του Eurogroup και τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Τα μέτρα είναι σκληρά στους Έλληνες πολίτες, είναι σκληρό να πρέπει να ζεις με χαμηλότερο μισθό» αναγνώρισε η καγκελάριος, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «την ώρα που τα χαμηλότερα στρώματα πλήττονται από την κρίση, «οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα διεξάγεται ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή στην οποία οι γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το δεύτερο πακέτο
για την Ελλάδα αναμένεται να περάσει, αλλά με διαρροές συμπολιτευόμενων βουλευτών και με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Με σκληρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας επανέρχεται στο μεταξύ ο αντικαγκελάριος και υπουργός Oικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Πηγή: skai.gr