Κλείσιμο

Λ. Παπαδήμος: Ανάπτυξη από το 2013 αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει την κρίση και από το 2013 θα επανέλθει σε ανάπτυξη εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας όμως την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

«Εάν εφαρμοστεί αποτελεσματικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα ξεπεράσουμε την κρίση και από το 2013 θα αρχίσει η ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τις αποφάσεις ως καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Τόνισε ότι έχουν ώς αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά έως το τέλος Μαρτίου, εξηγώντας ότι η μείωση του χρέους, από 129% που προβλέπουν οι σχετικές εκθέσεις το 2020, θα μειωθεί τελικά στο 120,5%, με συμβολή κατά 4,6% από το δημόσιο τομέα των κρατών - μελών και 3,7% από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου τέθηκαν ο βασικός εφαρμοστικός νόμος της νέας δανειακής σύμβασης.

Ως μια νέα ευκαιρία, «την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα και στο επίπεδο της ψυχολογίας, να σταθούμε όρθιοι και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», χαρακτήρισε στο μεταξύ την απόφαση του Eurogroup για το νέο πακέτο βοηθείας και την απομείωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών.

«Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε, η συμφωνία συνιστά μια σημαντική εξέλιξη που δίνει στη χώρα μας μια νέα ευκαιρία» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στη συμφωνία σε συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: skai.gr