Αλ. Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να δείξει τον εναλλακτικό δρόμο

«Στις κρίσιμες αυτές ώρες, όπου το παραδοσιακό πολιτικό καταστημένο καταρρέει, και όπου η ανικανότητα, η ανυπαρξία στρατηγικής και η απόλυτη ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των κερδοσκόπων οδηγούν την χώρα σε πρωτοφανές αδιέξοδο, η Αριστερά πρέπει να δείξει τον εναλλακτικό δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «παραπάνω από ώριμη» την ανάγκη για ενότητα της αριστεράς.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, αλλά και κατά των άλλων κομμάτων της Αριστεράς, που δε δέχονται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξεβίασε «φανερά και ξεδιάντροπα» τη Βουλή, για να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, «προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών».

Παράλληλα είπε ότι «όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας ως παπαγαλάκι των πιο αδίστακτων εκβιαστών».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική και ζήτησε η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσίπρα ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr