Κλείσιμο

«Μεγάλες προσδοκίες» για το Eurogroup – Ικανοποίηση για τις συνομιλίες

Αισιόδοξοι για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας εμφανίστηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν την σήμερα, Παρασκευή.

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα», αναφέρεται  στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Παρομοίως, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, η τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ, Μόντι και Παπαδήμου διεξήχθη σε εποικοδομητικό πνεύμα, ενώ και οι τρεις συμμετέχοντες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι τη Δευτέρα το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα.

Σημάδια καλυτέρευσης του κλίματος στην Ευρώπη «βλέπει» το Reuters, παρά μία κακή περίοδο που διανύουν οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και τις αμφιβολίες που εκφράζουν οι δανειστές στο θέμα της εποπτείας της Ελλάδας, προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα το νέο πακέτο των 130 δισ. στο Eurogroup.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ για το ελληνικό χρέος το 2020.
Πηγή: skai.gr