Επιστολή 14 βουλευτών ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό

Πηνελόπη Γκάλιου

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού για ένα εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους στον πρωθυπουργό.

Με επικεφαλής της Έλενα Παναρίτη οι βουλευτές, αφού δηλώνουν προς τον πρωθυπουργό «σας εμπιστευτήκαμε και συνεχίζουμε να σας εμπιστευόμαστε», εξηγούν ότι για το λόγο αυτό ζητάνε τη δέσμευση του κ. Παπαδήμου να παρουσιάσει από σήμερα κιόλας, το εθνικό σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης.

« Θα πρέπει να αποτελείται από ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν άρδην την παραγωγική ταυτότητα της χώρας, θα άρουν όλες τις στρεβλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή μηχανή να λειτουργήσει, θα καταργήσουν την παθογένεια, θα εξαφανίσουν κάθε ίχνος πολυνομίας, γραφειοκρατίας, διαφθοράς, θα αυξήσουν το ΑΕΠ με τη σταδιακή και αποφασιστική ένταξη της πραγματικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» αναφέρουν.

Εκτιμούν επίσης ότι «ο συνεπής και συστηματικός απολογισμός των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών είναι ο μόνος τρόπος ανάκτησης της εμπιστοσύνης και συστράτευσης των πολιτών» ενώ προτείνουν η εφαρμογή του σχεδίου να αξιολογείται σε 15ήμερη βάση και να παρουσιάζεται ανοικτά στους Βουλευτές και τον Ελληνικό λαό.

Οι υπογράφοντες Βουλευτές

Έλενα Παναρίτη
Σάββας Εμινίδης
Γιώργος Αρβανιτίδης
Θανάσης Γικόνογλου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Σπύρος Μοσχόπουλος
Βασίλης Γιουματζίδης
Σπυροπάνος Μαργέλης
Μαρία Σκραφνάκη
Άγγελος Μανωλάκης
Γιάννης Βούρος
Χρύσα Αράπογλου
Άγγελος Τόλκας
Φραγκίσκος Παρασύρης
Πηγή: skai.gr