Σαμαράς: Γιατί υπερψήφισα τη νέα δανειακή σύμβαση

Το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε o πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας παραγωγικών τομέων στα γραφεία της ΝΔ. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με νωπή, ισχυρή λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, για να αποκατασταθεί το δικαίωμα της ελπίδας».

Παράλληλα, αιτιολόγησε την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, διευκρινίζοντας ότι η δεύτερη συμφωνία «είχε κάτι που δεν είχε η πρώτη: άμεση περιστολή του χρέους».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή προς τους επικεφαλής της τρόικας, με την οποία δεσμεύτηκε για τη στήριξη των πολιτικών του νέου οικονομικού προγράμματος. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι «εάν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».

Ακόμα, ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τη δέσμευση της ΝΔ «για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI).

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι «μπορεί να απαιτηθούν» τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος.

Αναλυτικά ΕΔΩ η επιστολή Σαμαρά.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ και στα αγγλικά ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr