Ρεν: Η συμφωνία δεν είναι αρκετή για δεύτερο πακέτο βοήθειας

«Η συμφωνία (σ.σ: για τη δανειακή σύμβαση) δεν είναι αρκετή για να ‘ξεκλειδώσει’ ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας» διαμήνυσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, αναδεικνύοντας τη δυσπιστία που επικρατεί κατά της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Κομισιόν.

«Θα εξετάσουμε τη συμφωνία εξονυχιστικά» δήλωσε για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο φινλανδός επίτροπος. «Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους εταίρους της ότι είναι έτοιμη για δράση» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε,
η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει ουσιαστικές δράσεις μέσω νομοθετημάτων και άλλων πράξεων για να πείσει τους εταίρους ότι το δεύτερο πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει.

«Η συμφωνία με την τρόικα ήρθε στο ‘παρά πέντε’» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλoντ Γιουνκέρ είπε ότι "δε θα είναι καταστροφικό αν και σήμερα δε ληφθεί καμία οριστική απόφαση για την Ελλάδα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι "Δεν αναμένεται συμφωνία, απόψε, για την Ελλάδα".
Πηγή: skai.gr