Κλείσιμο

Βερολίνο: Καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup

«Πόρτα» Βερολίνου – Βρυξελλών στο ενδεχόμενο να ληφθούν την Πέμπτη αποφάσεις στο Εurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και το PSI, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατέληξαν σε τελική συμφωνία στη συνεδρίασή τους υπό τον κ. Παπαδήμο. Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καν συνεδρίαση του Eurogroup ώστε να κλιμακωθούν οι πιέσεις στην Αθήνα.

«Το σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις ούτε για το νέο δανειακό πρόγραμμα ούτε για το PSI καθώς δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος» διαμήνυσε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωσε άγνοια για την έγκριση δεκαπενθήμερης παράτασης προκειμένου οι πολιτικοί αρχηγοί καταλήξουν σε τελική συμφωνία.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση επειδή δεν υπάρχει ακόμη καμία βάση επ' αυτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο γερμανός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι δεν έχει λάβει γνώση για την παράταση των 15 ημερών προς την Ελλάδ προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα.

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Δεν είμαι ενήμερος για τέτοιου είδους παράταση». Έχω διαβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις αλλά δεν έχω καμία αναφορά σε τέτοια παράταση» είπε ο Αλταφάζ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες πριν τη Σύνοδο του Eurogroup.

Την αναβλητική στάση της Αθήνας στην προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καυτηρίασε την Τρίτη ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, αντιπαραβάλλοντας την με τη στάση των υπολοίπων κρατών της περιφέρειας της ευρωζώνης.

Tην Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ο επικεφαλής του Εurogroup, Zαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωνε ότι η συνεδρίασή του θα γίνει κανονικά.
Πηγή: skai.gr