Στην Αθήνα ο Άκερμαν για το «κούρεμα»

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν θα μεταβεί στην Αθήνα, στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως δήλωσε ο ίδιος από το Μόναχο «ο ιδιωτικός τομέας είναι υπερβολικά γενναιόδωρος προσφέροντας τώρα μια απώλεια άνω του 70%». Μάλιστα κάλεσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, χωρίς να εξηγεί σε ποιους αναφέρεται.

Σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου είτε οικοδομούμε είτε καταστρέφουμε» τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικός.

Όπως είπε, θα είμαστε στο σωστό δρόμο, αν βρούμε μια λύση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τονίζεται ότι στην Αθήνα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

«Πρέπει, όχι απλώς να αναληφθούν δεσμεύσεις, αλλά να πραγματοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μπορέσουμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα, να κάνουμε τη δημόσια προσφορά για το PSI και να πάρουμε τα πολύτιμα χρήματα της πρώτης μεγάλης δόσης του νέου προγράμματος, όχι μόνο για το PSI, όχι μόνο για τη στήριξη των τραπεζών, αλλά και για να αναπνεύσει η αγορά από πλευράς ρευστότητας» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.


Πηγή: skai.gr