Ευ. Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή – Είναι η ώρα των δεσμεύσεων

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Βενιζέλου

Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, η απόσταση που χωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων από ένα αδιέξοδο είναι παρά πολύ μικρή, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο βράδυ.

Όπως είπε, έχει συμφωνηθεί ο τρόπος επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των τιμών που συγκροτούν το καλάθι ενός μέσου νοικοκυριού.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν εντός του 2012.

Ακόμα είπε ότι πρέπει να αποφασίσουν και να δεσμευθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. «Είναι η ώρα των δεσμεύσεων», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε σε σύσκεψη για το PSI στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα. 

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας, παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

Τονίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr