Ρ. Πρόντι: Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

Ο Ρομάνο Πρόντι υπερασπίζεται την Ελλάδα: «Την αφήσαμε μόνη για πάρα πολύ καιρό» υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στον ιταλικό τύπο και ζητά να ληφθούν υπόψη όλες οι προσπάθειες της Ελλάδας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, τονίζει: «Νομίζω ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες θυσίες από τον ελληνικό λαό, με περικοπές μισθών και αναδιάταξη του δημόσιου τομέα».

«Πρέπει να δοθεί το περιθώριο για να εφαρμοσθούν, αλλά αυτή την περίοδο είναι απόλυτα αναγκαίο να στηρίξουμε την Ελλάδα», προσθέτει ο Πρόντι, διότι «μια τυχόν έξοδος της χώρας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δεν συμφέρει κανέναν, ούτε και την Γερμανία, που πρέπει να θυμηθεί πόσο την βοήθησε η Ευρώπη, μετά την πτώση του Τείχους».

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι «αν η Ευρώπη είναι ενωμένη, οι κερδοσκόποι δεν θα μας επιτεθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν επιτίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έστω και αν η Πολιτείας της Καλιφόρνια έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος από εκείνο της Ελλάδας».

Το μήνυμα που στέλνει, ουσιαστικά, ο Ιταλός οικονομολόγος, είναι ότι «για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, πρέπει να συζητήσουν όλοι μαζί, δείχνοντας ότι διαθέτουμε αίσθηση της Ιστορίας»

Πηγή: Aθανασία Συγγελλάκη, Υπεύθ. Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος