Αισιοδοξία Παπαδήμου Νταλάρα για το PSI

Νέο ραντεβού γι' αύριο έδωσαν ο πρωθυπουργος και ο υπουργός οικονομικών  με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε καλό και δημιουργικό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα, παρουσία του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο, όπως αναμενόταν, βρέθηκε το κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το PSI όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Εν τω μεταξύ την επόμενη Τρίτη θα έρθει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, όπως ανακοίνωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου  Ρεν.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας ο κ. Αλταφαζ  ανέφερε ότι η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις της τρόικας, να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα, τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

Υπενθυμιζεται οτι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολιγισμου διευρύνθηκε κατά 0,8%  σε σχέση με το 2010. Διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ ευρώ. Τα συνολικά έσοδα είναι μειωμένα έναντι του  στόχου κατά  873  εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 947 εκατ. ευρώ.




Πηγή: skai.gr