Λ. Παπαδήμος: Κόκκινη γραμμή μου η σωτηρία της χώρας

«Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα την Πέμπτη.

Επισήμανε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος καθώς με την αρχή του μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε αυτό που τόνισε στους κοινωνικούς εταίρους, την ανάγκη να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας κατά τρόπο αποτελεσματικό και βιώσιμο.

Παράλληλα, προέτρεψε τους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους προκειμένου η κυβέρνηση να φέρει στέρεες τις δεσμεύσεις της ενώ επισήμανε με νόημα «όλοι κρινόμαστε από τις επιδόσεις μας.»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε ό,τι παρατηρήσεις υπάρχουν για το πολυνομοσχέδιο να κατατεθούν έως τη Δευτέρα.

Ενστάσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών διατύπωσε στο μεταξύ ο Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στο υπουργικό.

Όπως είπε, με τις αλλαγές που ουσιαστικά δημιουργούνται περισσότεροι περιορισμοί στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

To υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπουν τη δυνατότητα δανειοδότησης των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών για την εξόφληση χρεών που προέρχονται από κάθε μορφής δαπάνες.
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης