ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ν. Μπακογιάννη: Η σωζόμαστε ή χάνονται τρεις γενιές

«To σταυροδρόμι που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Από τη μία μεριά το τίμημα είναι τίμημα πενταετίας, αλλά αυριανής ανόρθωσης και από την άλλη είναι τίμημα τριών γενεών» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ή θα καταβάλουμε τίμημα πενταετίας ως κοινωνία ή θα χαθούν τρεις γενιές δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα.

«To σταυροδρόμι που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Από τη μία μεριά το τίμημα είναι τίμημα πενταετίας, αλλά αυριανής ανόρθωσης, και από την άλλη είναι τίμημα τριών γενεών. Δεν επιτρέπεται να παίξουμε με αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη
εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΗΣΥ θα δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Το 2012 θα είναι μια χρονιά τομή για την Ελλάδα και τους Ελληνες και θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια σκληρή μάχη την οποία μπορούμε να κερδίσουμε»

Ερωτηθείσα για το αν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σύντομα η πρόεδρος της ΔΗΣΥ απάντησε ότι «το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση για το θέμα της δανειοδότησης της χώρας. Να τελειώσει η διαπραγμάτευση για το περίφημο κούρεμα. Δύσκολη διαπραγμάτευση και η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να γίνει από τον πρωθυπουργό με τη συμβολή των τριών αρχηγών των τριών κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κανένας δεν δικαιούται σήμερα να παίζει με το αύριο του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κατώτατου μισθού η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ο κατώτατος μισθός, αλλά η επιβάρυνση η οποία προκύπτει για τις επιχειρήσεις από τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, διότι μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα χρειάζεται διατήρηση του κατώτατου μισθού, διότι χρειάζεται μια περαιτέρω ασφάλεια και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» τόνισε.
 
Κριτική στις κινήσεις της ΕΕ για εμπορικά μέτρα ασκεί ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ άσκησε κριτική στην ΕΕ για τα σχέδιά της να ερευνήσει για φερόμενη ανταγων…
25.05.2013, 09:56
Νέα αντιπαράθεση ενόψει των επιλογών ανωτάτων δικαστικών λειτουργών
Προτού κοπάσει η αντιπαράθεση με αιχμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, νέες τριβές δημιουργούνται εντός της κυβέ…
25.05.2013, 09:34
Παρίσι: Η Λαγκάρντ δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για το σκάνδαλο Ταπί
Το σκάνδαλο Ταπί «είδε» το γαλλικό Δημόσιο να καταβάλει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνά…
24.05.2013, 23:39
Φέρχοφσταντ: Πηγή της κρίσης η έλλειψη μίας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης
Ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός του Βελγίου βρέθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Ευρωβουλής στην Αθήνα, όπου ήτ…
24.05.2013, 22:52
Διαμαντοπούλου: Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, πρόθεση ίδρυσης νέου κόμματος
Η πρώην υπουργός σημείωσε πως δεν μπορεί να εκφραστεί «σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας πως το κόμμα έχει…
24.05.2013, 20:09
«Ανταλλαγή πυρών» από Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της …
24.05.2013, 14:48
Έγγραφο Ρουπακιώτη για το πλαίσιο ποινικής καταστολής φυλετικών, εθνοτικών & θρησκευτικών διακρίσεων
Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την προστασία του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του και την ποινική κατασ…
24.05.2013, 14:29
Σταθερά μπροστά οι χριστιανοδημοκράτες - στο Γουέμπλεϊ η Μέρκελ
Προβάδισμα αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατηρούν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και σε νέα δημοσκόπ…
24.05.2013, 12:28
Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά κανάλια
Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει προτάσεις για «ριζοσπαστικές ανατροπές στην ενημέρωση».
24.05.2013, 11:32
Δίκη Τσοχατζόπουλου: Αποχώρησε μετά το όχι για κλήση του ΚΥΣΕΑ (upd)
Αποχώρησε από το Δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει για ακόμα μία φο…
24.05.2013, 11:04

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked