Κ. Βελόπουλος: Η προφυλάκιση Εφραίμ εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

Σε πολιτικές σκοπιμότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ευθέως τις δικαστικές περιπέτειες του ηγουμένου Εφραίμ ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε μάλιστα, ότι ο Εφραίμ θα κριθεί αθώος και το κράτος θα υποχρεωθεί να αποζημιώσει αδρά τη μονή.

«Υπάρχει σπουδή για τον Εφραίμ λόγω εκλογών, βολεύει το ΠΑΣΟΚ γιατί κάποιοι θα μπουν φυλακή άσχετα αν καταδικαστούν. Ξυνίδης, Δριβελέγκας, Τσιρώνης, Πεταλωτής επένδυσαν την πολιτική τους ανέλιξη πάνω στην τέφρα του Βατοπεδίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι η φυσική και μόνο παρουσία Πεταλωτή στο υπουργείο Δικαιοσύνης επηρεάζει τους δικαστές.

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Πού ήταν αυτοί που έτρεχαν για μία χειραψία με τον Εφραίμ (...) Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον πριν τον δικάσεις» σημείωσε.

Ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τη βάση των δικαστικών διαδικασιών κατά του Εφραίμ. «Πώς να μιλήσουμε για ξέπλυμα χρήματος αν δεν βρω χρήματα; Η μονή έχει μία περιουσία είναι γεγονός ιστορικό που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις γιατί κινδυνεύουν τα Πατριαρχεία μας» τόνισε. «Δεν μπορούμε να φτάσουμε να αμφισβητούμε την περιουσία των ανθρώπων φυσικών ή νομικών προσώπων» πρόσθεσε.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

Ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου
οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ την νύχτα διανυχτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αργά την Τρίτη το απόγευμα είχε παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.

Οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του, κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας