Ε. Καϊλή: Χρειαζόμαστε αλλαγή ηγεσίας

Στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας προέβη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καΐλή μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Προφανώς υπάρχει θέμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και θα ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Χρειάζεται αλλαγή για να μεταφερθεί η προσοχή του κόσμου σε νέα ζητήματα, χρειάζεται μία καινούρια αρχή» δήλωσε.

Η κ. Καϊλή εξαπέλυσε δε, σφοδρή επίθεση στους 12 βουλευτές του κόμματος για την επιστολή τους που έκανε αναφορά για υπονόμευση του κ. Παπανδρέου εκ των έσω. «Απόρησα με το κείμενο των 12 δεν το θεωρώ διόλου τιμητικό. Κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν ότι ο κ. Παπανδρέου είχε το σθένος να πάρει πίσω το δημοψήφισμα. Αν έχεις χάσεις την επαφή σου με την κοινωνία χρειάζεσαι συνωμοσιολογία. Δεν μπορείς να εκβιάζεις και να διχάζεις τον κόσμο» σημείωσε. «Μας έχει ξεπεράσει η κοινωνία» πρόσθεσε για το ΠΑΣΟΚ.

Για την κυβέρνηση δήλωσε ότι είναι «κυβέρνηση ενότητας» και όχι κυβέρνηση συνεργασίας και πρέπει να αφεθεί να λειτουργήσει απερίσπαστα ανεξαρτήτως χρονικών περιορισμών.

Ερωτηθείσα για τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κ. Καΐλη τάχθηκε υπέρ της κατάθεσης απόψεων για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. «Θα ήταν υποκριτικό να μην θέλουμε να κάνει κάποιος κριτική και αυτοκριτική. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ήθελα να είχε εκφραστεί νωρίτερα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδη και το χαρακτηρισμό του περί «καλτσοδέτας». Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν έχει της έχει ζητήσει συγγνώμη ο κ. Ξυνίδης.

«Σε ένα κόμμα δημοκρατικό είναι υγιές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, το ζήτημα με τον κ. Ξυνίδη είναι ζήτημα ηθικής τάξης και όχι προσωπικό». Η βουλευτής αποκάλεσε σεξιστική τη συμπεριφορά του.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας