Στόχος της κυβέρνησης η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας

Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές και τους εταίρους της για το PSI, είναι σε εξέλιξη δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επισήμανε πως όσο η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, θα βλέπουν το φως σενάρια και πληροφορίες που δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα της τελικής συμφωνίας.

Ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ταυτόχρονα πως οι ενέργειες της κυβέρνησης αποσκοπούν στη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας.

Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της 26ης - 27ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τη χώρα και η κυβέρνηση, καθώς τα κόμματα που τη στηρίζουν, έχουν δεσμευθεί για την εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις που έκανε στο παρελθόν -όταν είχε ταχθεί κατά αυτής- ήταν συνδεδεμένες με συγκεκριμένες παραμέτρους.

Τώρα, δήλωσε, ότι δεν είναι αντίθετος στην αναδιάρθρωση του χρέους και πώς θα ήταν άλλωστε με τη δυναμική που έχει πάρει.

O κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης και υπογράμμισε ότι στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα συζητηθεί ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής για την έξοδο από την κρίση.
Πηγή: skai.gr