Κλείσιμο

Κρίσιμο δεκαήμερο για Ελλάδα – Ευρωζώνη

Στις 12 Δεκεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα, όπως δήλωσε ο διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Σημείωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό πρόγραμμα και στην συνέχεια να εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Στο μεταξύ, σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού (αναμένεται να ψηφιστεί στις 6 Δεκεμβρίου). Οι εκκρεμότητες τέθηκαν την Πέμπτη επί τάπητος στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, με την συμμετοχή σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου. Η κυβερνητική αποφάσισε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου έως το τέλος Δεκεμβρίου ενώ στις προτεραιότητες είναι οι συγχωνεύσεις στις ΔΕΚΟ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η αύξηση των εισφορών στις επικουρικές συντάξεις. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Τονίζεται ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για την εξεύρεση αξιόπιστης απάντησης στην κρίση χρέους, αλλά και για τη λήψη άμεσων μέτρων σε ό,τι αφορά στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα θα συναντηθούν στο Παρίσι θα συναντηθούν Μέρκελ - Σαρκοζί, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου κατά την οποία θα συζητηθούν οι προωθούμενες γαλλογερμανικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Πηγή: skai.gr