Ερώτηση Τσίπρα στον Παπαδήμο

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σχετικά με τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη κατέθεσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας και για υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, προμηνύονται καταστροφικές για την ελληνική οικονομία και για όλη την ευρωζώνη και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει:

- Αν σκοπεύει να επιμείνει στη πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, ακόμα και αν παραμείνουν οι απαιτήσεις του κ. Νταλάρα για ληστρικό επιτόκιο 8% στα ελληνικά ομόλογα, που θα καταστήσει το κούρεμα του χρέους κατά 50% ως δώρο άδωρο.

- Αν σκοπεύει να αποδεχθεί το αίτημα των πιστωτών που θα συμμετέχουν στο λεγόμενο PSI για αλλαγή του δικαίου που διέπει τις δανειακές συμβάσεις, στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, υποθηκεύοντας έτσι το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας καθώς και κάθε πιθανούς μελλοντικούς μας πόρους

- καθώς και αν προτίθεται να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «κουρέψει» τα 70 δισ. ευρώ ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που έχει συγκεντρώσει ή θα επιλέξει να την αφήσει να κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου