Γιούνκερ: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση για την 6η δόση

Στα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να ληφθεί η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συνεχίζοντας τις πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλλες προς την Αθήνα επισήμανε ότι αναμένεται επιστολή του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια αληθινή συστηματική κρίση η οποία απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες μέλη, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων (PSI+) στη μείωση του ελληνικού χρέους.
Πηγή: skai.gr