Κλείσιμο

Λ. Παπαδήμος: Η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα θα λυθούν

Για μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του ονόματος του από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδήμος, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, επεσήμανε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής του ζωής στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως είπε, έχει τεράστια προβλήματα, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν τεράστια σημασία για την πορεία του ελληνικού λαού. Εκτίμησε ότι η πορεία δε θα είναι εύκολη, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν  ταχύτερα και με μικρότερο κόστος, αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει και αυτό είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή μας στο ευρώ, είπε ότι είναι εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας, συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη θα διευκολύνει την ανάπτυξη.

«Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά για την επίτευξη των στόχων». Παράλληλα τόνισε ότι από την πλευρά του δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό. Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών είπε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος, ωστόσο αυτός προσδιορίζεται από το πλαίσιο αρχών που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις 6 Νοέμβριου.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση Λ. Παπαδήμου ΕΔΩ

O κ. Παπαδήμος συναντάται στο Μάξιμου με εκπρόσωπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο Παρασκευή, 11/11/11 στις 2 το μεσημέρι.

Δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού

Τονίζεται ότι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με το κούρεμα κατά 50% της αξίας τους και η κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού έως τις 21 Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr