Κλείσιμο

Νέα δυναμική στην υποψηφιότητα Παπαδήμου

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού της  κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησαν μαζί του, και αποδέχθηκαν τους 3 όρους που θέτει προκειμένου να δεχθεί τον πρωθυπουργικό θώκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά αργά το βράδυ της Τετάρτης για το θέμα και τον ενημέρωσε για τους όρους Παπαδήμου, προτρέποντας τον να έρθει σε επικοινωνία μαζί του.

Oι όροι του τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ έχουν ως εξής:

- Πρέπει να υπάρξει υπογραφή των δύο κομμάτων τουλάχιστον για τους όρους του προγράμματος όπως ζητούν οι Βρυξέλλες
- Μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα
- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπίπτει σε χρονικούς περιορισμούς. Δηλαδή, η 19η Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική

Πάντως, ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει θέμα οικονομικού επιτελείου στην κυβέρνηση.

Από το Μαξίμου επισημαίνεται ότι αν συμφωνήσει σε αυτούς τους όρους η ΝΔ, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου θα ανακοινωθεί ως νέου πρωθυπουργού στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, το πρωί της Πέμπτης.
 
Απαντώντας, κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο που συμφωνήθηκε στη συνάντηση Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια. Η ΝΔ έχει αντιρρήσεις στην υπογραφή των όρων του προγράμματος, ενώ λεει «ναι» στη συμμετοχή πολιτικών προσώπω στο νέο σχήμα, αλλά «όχι» σε κοινοβουλευτικά στελέχη.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα πρόσωπα» προσθέτουν, επικαλούμενοι τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια θα λάβουν μέρος οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, ενώ δεν θα προσέλθουν οι κ. Παπαρήγα και Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάζευαν υπογραφές προκείμενου να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του Φίλιππου Πετσάλνικου.
Πηγή: skai.gr