Κλείσιμο

Επιμένουν οι Βρυξέλλες για γραπτές δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

* Επιμένουν οι Βρυξέλλες για γραπτές δεσμεύσεις από Παπανδρέου -Σαμαρά, προκείμενου να εκταμιευθεί η 6η δόση, μετά τη δήλωση Σαμαρά ο οποίος εμμένει στην παροχή προφορικών δεσμεύσεων, κάνοντας λόγο για ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας.

Σε δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ρεν επισημαίνει ότι οι σχέσεις με τη χώρα διερράγησαν μετά τη μονομερή εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον έλληνα πρωθυπουργό και για να προσπεραστεί το εμπόδιο απαιτούνται γραπτές εγγυήσεις.

Ο κ. Ρεν τονίζει ότι οι εταίροι μας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης».

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς με γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια, σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να θέτει σε αμφιβολία τις δηλώσεις του, ότι είναι αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων του Οκτωβρίου.


Πηγή: skai.gr