Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 145 βουλευτές. Δύο ήταν οι απόντες.

Απουσίασαν οι ανεξάρτητες βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη.

Υπερψήφησαν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν εκφράσει διαφωνίες, ενώ «ναι» ψήφισε και η βουλευτής Λούκα Κατσέλη, η οποία επανεντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του πρωθυπουργού. Όπως είπε η ίδια, παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και στα δύο θέματα που έθεσε στην ομιλία της και εξέφρασε την ελπίδα να δρομολογηθεί μια νέα πορεία για τον τόπο.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να έχει η χώρα κυβέρνηση ικανή να κάνει όλα τα μεγάλα βήματα, για «να κάνουμε άμεσα συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης» και γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μεταβεί άμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Κάρολο Παπούλια το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι.

Η νέα κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, διευκρίνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι μάσκες έπεσαν, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού και επανέλαβε ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί, τόνισε από το βήμα της Βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Έπρεπε να περάσουν 18 μήνες μιας καταστροφική πολιτικής για να δέχεται εθελοντικά να αποχωρήσει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μία άλλη κυβέρνηση, όχι για τη δική του, για μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Νέα κυβέρνηση ως τη Δευτερα και σύντομα εκλογες» είπε μετά τη θετική της ψήφο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, η οποία είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Δεν ευσταθεί ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ – Δημοκρατικής Συμμαχίας, είπε η πρόεδρος της Δημ. Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr