Ντόλιος - Κρεμαστινός: Ψήφος εμπιστοσύνης και μετά κυβέρνηση κοινής αποδοχής

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό προτίθενται να δώσουν απόψε στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος και Δημήτρης Κρεμαστινός, προσθέτοντας ότι ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί στις επόμενες ημέρες για να σχηματιστεί κυβέρνηση κοινής αποδοχής.

«Το πολιτικό σύστημα ευθύνεται στο σύνολό του για τη σημερινή κατάσταση. Οφείλει να συνεννοηθεί δεν μας παίρνει άλλο, να δρομολογήσει τη διάσωση της χώρας» τόνισε ο κ. Ντόλιος.

«Το κλίμα στην ΚΟ είναι να πάρει ο κ. Παπανδρέου ψήφο εμπιστοσύνης για να δρομολογήσει εξελίξεις για μεταβατική κυβέρνηση» διευκρίνισε.

Ο κ. Ντόλιος τόνισε με νόημα ότι «το πολιτικό προσωπικό ήταν μαθημένο να μοιράζει μπόνους, χαρά και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι η ΚΟ εφόσον ο πρωθυπουργός είπε ότι απέρχεται ουσιαστικά η πλειοψηφία είναι 160 βουλευτές (μαζί με όσους έχουν ανεξαρτητοποιηθεί – διαγραφεί).

«Ο πρωθυπουργός δεν ψηφίζεται για να συνεχίσει. Αν έλεγε ότι θα συνεχίζει θα ήταν διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, «η χώρα κινδυνεύει και δεν προτάσσουν όλοι το συμφέρον της».

Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς ότι με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απετράπη το δημοψήφισμα και μπήκε το τραπέζι το ενδεχόμενο παραίτησής του κάτι που αποτελεί μεγάλη νίκη του Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, είναι εξευτελιστικές οι διεθνείς αναφορές του διεθνούς Τύπου για τη χώρα. Ψήφος ευθύνης είναι ψήφος καταδίκης στην κυβέρνηση» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr