Πολιτικός αναβρασμός πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης

Πρέπει να δώσουμε στον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί ως ηγέτης και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι παλεύει και προσπαθεί, δεν μπορούμε να τα μηδενίσουμε όλα. Πρέπει να του δώσουμε το χρόνο της αξιοπρεπούς διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «ΣΚΑΪ Θέμα».

«Εδώ που έφτασε η χώρα, στο ναδίρ της αξιοπιστίας της, να κρέμεται από μία κλωστή, υπάρχει ένας δρόμος, οι εκλογές, αφού πρώτα διασφαλίσουμε τα αυτονόητα όπως η εκταμίευση της έκτης δόσης, η επικύρωση της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του δημοψηφίσματος» δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος. Επίσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο, αλλά δεν αποσαφήνισε την πρόθεσή του να μην είναι πρωθυπουργός σε μία προσωρινή κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για προσωπικούς εγωισμούς και είπε ότι στις Κάνες ο πρωθυπουργός έχασε και τα ελάχιστα ψήγματα αξιοπιστίας του. Σημείωσε ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι δεδομένη, πρέπει να εκρίθη και να υποστηριχθεί. Εκτίμησε ότι «η μοναδική λύση είναι να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» και στην προσωρινή κυβέρνηση ο πρωθυπουργός να μην είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης εκτίμησε ότι αυτές τις μέρες η χώρα μας υφίσταται το μεγαλύτερο διεθνή διασυρμό από 1897 και είπε ότι στην εσωτερική πολιτική σκηνή επικρατεί «ρεσιτάλ» ανευθυνότητας των πολιτικών ηγεσιών. Σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει πυροδοτήσει το φυτίλι να μας πετάξει έξω και ενώ μας έχουν δώσει πολλά λεφτά, η συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος είναι μακριά από το πρόβλημα. Είπε ακόμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει με τις πράξεις του κάθε προσπάθεια συνεννόησης και έκανε λόγο για «φοβερή αντιευρωπαϊκή πολιτική από το ιστορικά ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας».
Πηγή: skai.gr