Αίτημα Α. Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές

Την απόσυρση του δημοψηφίσματος, το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα κάθε σχεδιασμό της περί δημοψηφίσματος.

Τόνισε ότι η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.

«Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης είναι αναπόφευκτη και πρέπει να διασφαλιστεί» σημείωσε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ΝΔ διατηρεί τις διαφωνίες της με τα μέτρα πολιτικής που εφαρμόζονται.

«Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς» επισήμανε.

«Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί 'εκκρεμότητα' για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η  δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

«Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του. Η ΝΔ είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού.»

Έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνήσει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας απηύθυνε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε «δεν μιλάμε για πρώην αλλά για το μέλλον της Ελλάδας»,

Πηγή: skai.gr