Α. Σαμαράς: Εκλογές για να πάμε στη δημοκρατική σταθερότητα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και άνοιγμα στην κοινωνία ήταν δύο από τους βασικούς άξονες της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως ανίκανη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του την  κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. "Τον κ. Παπανδρέου δεν τον θέλουν ούτε οι βουλευτές του» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, «για να παμε από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ καθαρή λύση δεν είναι το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακήρισε παρωδία, αλλά οι εκλογές.

«Δεν ζητούμε εκλογές μόνον επειδή κυριαρχεί μία αδιαμφισβήτητη δυσαρμονία λαού – κυβέρνησης, αλλά και γιατί παραμονεύουν κίνδυνοι για τον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Ο κ. Παπανδρέου μιλάει για εκτροπή χωρίς ντροπή (...) όταν θέτεις πολλαπλά διλήμματα κανείς εκβιασμό, όταν εκβιάζεις δεν καλείς το λαό να εκφραστεί» τόνισε.

«Όλα πια είναι στον αέρα η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που έσπευσε να την ακυρώσει λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα» σημείωσε για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε δε "τυχοδιώκτη" τον κ. Παπανδρέου και διχαστικό το δημοψήφισμα.

«Μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας αυτό που παίζει κορόνα γράμματα το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «δεν έδωσα καμία υπόσχεση που δεν μπορώ να τιμήσω. Η μόνη υπόσχεση που έχω δώσει είναι για τους συνταξιούχους και τους πολύτεκνους και τίποτε άλλο».

«Εχουμε πλέον το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα και μπορούμε να αλλάξουμε όσα προκαλούν την αγανάκτηση του κόσμου», υπογράμμισε.

«Είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας, της ευρωπαϊκής προοπτικής και πάνω από όλα της αξιοπρέπειας της χώρας μας» σημείωσε, ενώ προανήγγειλε ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης προκειμένου να βρει συμμάχους.

Τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών ζήτησε και ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. «Οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε αυτοδυναμία της ΝΔ» εκτίμησε.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι «από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουμε πρωθυπουργό, για άλλη μία φορά προσπάθησε να εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του και τη Δευτέρα έριξε την ευθύνη στους πολίτες».
Πηγή: skai.gr