Παπανδρέου: Μία καινούρια ημέρα ξημερώνει

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν, να φύγει το βάρος και να περάσουμε σε μία αναπτυξιακή εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής όπου επιτεύχθηκε κούρεμα το ελληνικού χρέους κατά 50%.

«Μία καινούρια ημέρα ξημερώνει και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για την υπεράνθρωπη θυσία τους... Χωρίς τη δική τους συγκλονιστική προσπάθεια, όλα θα είχαν τελειώσει τον περασμένο Μάιο. Θα είχαμε χρεοκοπήσει με τραγικές συνέπειες... Διαπραγματευτήκαμε με ισχυρό εργαλείο την αξιοπιστία μας και αποφύγαμε το θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας... Και μόνο που βρισκόμαστε εδώ είναι επίτευγμα».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι ήσυχοι για τις συντάξεις τους, ενώ οι τράπεζες εξυγιαίνονται πλήρως 

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι πολλοί στο εσωτερικό της χώρας καλλιεργούσαν συνειδητά κλίμα ηττοπάθειας. «Να τελειώνουμε με την προπαγάνδα και την εύκολη λασπολογία. Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αυξημένη εποπτεία της τρόικας στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός απάντησε: "Εμείς οι ίδιοι πρέπει να φτιάξουμε την Ελλάδα, μην περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν".

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, ενώ σε δήλωσή του τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα υπάρξει έστω και μία πολιτική δύναμη που δε θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία.
Πηγή: skai.gr