Μέρκελ: Το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020

Την ανάγκη το ελληνικό δημόσιο χρέος να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 επισήμανε η Αγκελα Μερκελ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας με νόημα ότι αυτό σαφώς δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών.

Πρέπει να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων στην αποψινή σύνοδο, είπε νωρίτερα η Άγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Χαρακτήρισε επιθυμητή τη μόνιμη εποπτεία της Ελλάδας και είπε πως όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας, η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου δεν είναι πλέον εφαρμόσιμες, υπογραμμίζοντας ότι «η βοήθεια, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις».

«Στόχος είναι η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της γρήγορα», δήλωσε η Merkel. Επίσης, όπως τόνισε, η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί χωρίς μια Ευρώπη που ευημερεί. Για αυτό, σημείωσε, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα «μολύνει» άλλες χώρες.

Πρόσθεσε πως πρέπει να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να μην εξαπλωθεί η κρίση. Αναγνώρισε ακόμη ότι αυτή η κρίση, είναι η πιο δύσκολη που έχει αντιμετωπίσει η νομισματική ένωση της ευρωζώνης από τη δημιουργία της.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου καλούνται σήμερα να εγκρίνουν τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Είναι η δεύτερη ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που πραγματοποιείται σε λιγότερο από ένα μήνα.
Πηγή: skai.gr