Βάσω: Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα

«Νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει πάλι το λογαριασμό στους συνήθεις υπόπτους" και "πολυνομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο η Βάσω Παπανδρέου από τη Βουλή, μιλώντας σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

"Ψήφισα κατ’ αρχήν και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 ως μια συμβολική κίνηση ότι πέρα από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές. Όταν όμως συνάντησα τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου μετά από δική του πρωτοβουλία, με διαβεβαίωσε ότι ακόμη και ένα άρθρο αν δεν ψηφιστεί, δεν θα δοθεί η έκτη δόση»,

«Η Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης καταρρέει. Πέρα από την "κόκκινη γραμμή" της τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας «κόκκινες γραμμές» δήλωσε.

«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση, μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να τού δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους στη Σύνοδο. Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας. Είναι η τελευταία φορά» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες δεν πάει άλλο. Η κοινωνία είναι σε απόγνωση καταρρέει» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Προτιμούμε να γινόμαστε δυσάρεστοι αλλά να είμαστε μέρος της λύσης παρά να είμαστε ευχάριστοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συγκυβέρνηση μακραίνει.

Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη και το Δημήτρη Κρεμαστινό και ο Δημήτρης Λιντζέρης ζήτησε σήμερα Πέμπτη τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την επιλογή ως «μονόδρομο».

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειμμα διακυβέρνησης το οποίο, όπως ανέφερε «καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει».

Πηγή: skai.gr