Κλείσιμο

Βενιζέλος: Αυτό που ζει η χώρα είναι πραγματικά τραγικό

Με τη φράση «η στιγμή είναι τώρα και πρέπει να απαντήσουμε στο κάλεσμα για τη σωτηρία της πατρίδας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τη Βουλή να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας κάνοντας λόγο για συνθήκες πολέμου που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί. 

Είπε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τη χειρότερη, ενώ πρόσθεσε ότι αν επέλθει ο θάνατος της οικονομίας δεν υπάρχει η «αιώνια ζωή» στην οικονομία, αλλά η αμετάβλητη κατάσταση του θανάτου που θα κάνει δεκαετίες να την ξεπεράσει ο τόπος.

«Οι συνθήκες που ζούμε είναι πολεμικές και δεν το έχουμε αντιληφθεί» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος παραδεχόμενος ότι αυτό που ζει η χώρα είναι πραγματικά τραγικό και οι στιγμές είναι ιστορικές, ενώ ευχήθηκε η κυβέρνηση να πετύχει το στρατηγικό της στόχο έστω και αν αυτό σημαίνει ότι έχουμε αναλάβει τεράστιο πολιτικό βάρος και εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «στα όρια του ανθρώπινου χρόνου που απομένουν να ζήσουμε τους καρπούς της πολιτικής μας προσπάθειας».

Ο κ. Βενιζέλος επετέθη και στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι νομίζουν ότι επειδή υπάρχει μια κυβέρνηση και μια κ.ο, αποφασισμένη να σηκώσει το βάρος αυτό μπορούν να εμφανίζονται ως δημαγωγοί ή ως εκπρόσωποι συνδικαλισμού και να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, χωρίς να μπορούν να διατυπώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής».

Αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο, πρόσθεσε ο Υπουργός, αν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τίποτε, για ΠΑΣΟΚ, για ΝΔ, αν δεν λειτουργήσουμε τώρα, τότε θα έχουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί.

Μάλιστα προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αν νομίζει πως καταψηφίζοντας ή λοιδορώντας το νομοσχέδιο, δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος, «γιατί πρώτον ήταν πριν από εμάς και ευελπιστεί να υπάρχει και μετά από εμάς».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε τον Υπουργό και την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη «Πρέπει να ζητήσουμε όλοι μια συγνώμη, αλλά κυρίως εσείς» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου