Παπανδρέου: Αποφασισμένοι για αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «στόχος είναι μια οριστική συνεργασία και συνολική λύση για το πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Δίνοντας έμφαση στην οικονομική συνεργασία στην Ευρωζώνη και στη σωστή διακυβέρνηση για την ενίσχυση του ταμείου στήριξης ESFS, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «γνωρίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε λάθη στον θεσμικό σχεδιασμό της».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε εμπιστοσύνη, ηρεμία και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων. Κινούμαστε προς τα εμπρός με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το δημόσιο τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές όσο επώδυνες και αν είναι»,

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «μπορούμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία για την Ελλάδα και τη Ευρώπη» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε εμπιστοσύνη και ηρεμία στις αγορές»

Εκτός από τον κ. Ρομπέι, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και εντολοδόχο πρωθυπουργό του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο

Ταυτόχρονα, τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου θα έχει νέες τηλεφωνικές επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάιτνερ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου «θα έχει και όποιες άλλες επαφές κρίνονται απαραίτητες ενόψει και των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του G20».



Πηγή: skai.gr