Κλείσιμο

Γ. Παπανδρέου: Επενδύστε στην Ελλάδα που αλλάζει (video)

Κάλεσμα στους γερμανούς βιομηχάνους για επενδύσεις στην Ελλάδα, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνέδριο Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί, το βράδυ, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Διαβεβαίωσε ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας δεν θα κολλήσουν στο παρελθόν, αλλά είναι επενδύσεις για το μέλλον. «Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, έχει δυνατότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι θα μειωθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τη γραφειοκρατία.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα το 2012 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 3% και εξήγησε πως για το λόγο αυτό ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα.

Σημείωσε πως είναι σημαντική η βοήθεια που παρέχουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα αποδείξει στις αγορές ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να γίνει μια εξαγωγική χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικά αποτέλεσμα που είχε φέτος ο τουρισμός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το εύκολο χρήμα δεν βοήθησε την Ελλάδα και δίνοντας ως παράδειγμα τις επιδοτήσεις στη γεωργία, είπε ότι αυτό την έκανε λιγότερο ανταγωνιστική με τα γεωργικά της προϊόντα.

Αναφέρθηκε στην συνεργασία της Ελλάδας με το Κατάρ στον τραπεζικό τομέα, στο πρόγραμμα "Ήλιος" αλλά, και σε άλλα προγράμματα.

Ο κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από αναδυόμενες οικονομίες για τα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και την ελληνική ναυτιλία.

Απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους, ο πρωθυπουργός ζήτησε χρόνο για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές, ενώ είπε ότι στο ερώτημα αν έχει την απαραίτητη στήριξη για αυτό, απαντά ότι το θέμα του δεν είναι να επανεκλεγεί, αλλά να σώσει τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία και για αυτό πρέπει να
υπάρχει συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

«Η κρίση πρέπει να ενώσει την Ευρώπη και να την κάνει πιο δυνατή. Σε μερικά χρόνια η Ελλάδα θα έχει πρωτοφανή αλλαγή, κάνουμε αναγέννηση έθνους μας. Σας ζητώ να επενδύσετε στην Ελλάδα που αλλάζει, στο μέλλον που θα μας ωφελήσει όλους» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να εγγυηθεί πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Πηγή: skai.gr