Επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους - Έντονες αντιδράσεις

Δριμύτατη επίθεση κατά των δημοσίων υπαλλήλων –ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων- εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

Ενημερώνοντας την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα κωλύματα μετεγκατάστασης του Υπουργείου Υγείας στο κτίριο του κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, ο κ. Λοβέρδος το απέδωσε στη γραφειοκρατία και επετέθη κατά των δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».

Ο Υπουργός έβαλλε ακόμη και κατά του Συντάγματος λέγοντας «το ισχύον σύνταγμα αποτελεί την πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας… Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό δημόσιο εξαπατάται».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε βάλλοντας και κατά της Αριστεράς και με αφορμή το θάνατο των θυμάτων της Μαρφίν είπε: «σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».

Οι απόψεις του Υπουργού Υγείας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν καλύπτει τις δηλώσεις Λοβέρδου τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία ενώ μίλησε και για συντεχνία Υπουργών που καταδυναστεύει μία κοινωνία πολιτών λέγοντας ότι θέλει να τη σώσει.

Για κατάπτυστες και συκοφαντικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, προσθέτοντας ότι χιλιάδες οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων έχουν λάβει το μήνυμα για το πώς θα τους συμπεριφερθεί η κυβέρνηση.

Μεγαλομανία καταλόγισε στον Ανδρέα Λοβέρδο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος αναρωτήθηκε αν οι νέοι εχθροί ναι για τον κ. Λοβέρδο οι δημόσιοι υπάλληλοι και το Σύνταγμα.

«Λυπάμαι για την εξέλιξη του Υπουργού, ο οποίος φαντάζομαι έχει μεγαλομανή σχέδια για τον εαυτό του, πάρα πολύ μεγαλομανή» κατέληξε ο βουλευτής.

Τις δηλώσεις Λοβέρδου απέφυγε να σχολιάσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζοντας πάντως ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου