Κλείσιμο

Προβόπουλος: Έρχονται νέες συγχωνεύσεις τραπεζών

Την εκτίμηση ότι θα επακολουθήσουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, «οι συνενώσεις δυνάμεων, οι συμμαχίες με ξένους στρατηγικούς επενδυτές, φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση για συνέργειες και μέγεθος, για κεφαλαιακή δύναμη, ισχύ, για διεθνή ανταγωνιστικότητα, για προοπτική και ασφαλώς αποτελούν προϋπόθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης».

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε, ωστόσο, ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός στα υπόλοιπα θέματα» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αποτελεσματικά όλοι οι Έλληνες για να βγούμε από την κρίση, αλλά, επιτέλους, είχαμε μια καλή είδηση και πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε ως «καλή είδηση» τις επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Προβόπουλος, κάνοντας λόγο για 13% αύξηση των εσόδων στον κλάδο κατά το α' εξάμηνο του 2011 και για αισιόδοξη πρόβλεψη για τους υπόλοιπους θερινούς μήνες.

Στις θετικές εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο με αφορμή τη συγχώνευση Alpha – Eurobank αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή που είχε νωρίτερα με το διοικητή της ΤτΕ.
Πηγή: skai.gr