Σε συναίνεση για το ν/σ των ΑΕΙ οδηγούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε συναίνεση οδηγούνται τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς φαίνεται να συμφωνούν στην πλήρη κατάργηση του ασύλου και στη μη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων.

Νωρίτερα, τις διαφωνίες τους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Λούκα Κατσέλη, η οποία κατέθεσε έξι βελτιωτικές προτάσεις καλώντας την υπουργό Παιδείας να εξετάσει τη δυνατότητα βελτιώσεων στον τρόπο επιλογής πρυτάνεων και εκλογής κοσμητόρων.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Θα επιθυμούσα το νομοσχέδιο να υπερψηφιστεί και από τη ΝΔ, εφόσον μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αντιταχθεί στην «μεταρρύθμιση Γιαννάκου», ενώ υπογράμμισε την προσωπική του άποψη, να μην ψηφίζουν οι φοιτητές στις εκλογές των πρυτάνεων, λέγοντας ότι «κατά την άποψή μου, οι φοιτητές δεν πρέπει να συμμετέχουν καθόλου στις εκλογές των πρυτάνεων και οι φοιτητικές νεολαίες, με την παρούσα μορφή, δεν βοηθάνε το δημόσιο πανεπιστήμιο». Πάντως, στο «στρατόπεδο» της ΝΔ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η θέση που θα κρατηθεί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου.

Υπέρ του ν/σ τάσσεται το ΛΑΟΣ, ενώ αναμένεται να το καταψηφίσουν τα κόμματα της Αριστεράς.

Συνομιλία Παπανδρέου με Σαμαρά

Τηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΑΕΙ-ΤΕΙ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: skai.gr