Ευ. Βενιζέλος στο ΣΚΑΪ: Δεν πρέπει να χρειαστούν νέα μέτρα

«Δεν πρέπει να χρειαστούν νέα μέτρα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Το θέμα είναι να μην επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η διεθνής συγκυρία επιτείνει την ύφεση και επεσήμανε ότι η χώρα προσπαθεί να εξασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών, «ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία». «Υπολογίζαμε ύφεση 3,5% το 2011, αλλά τώρα υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων που μπορεί να κινηθεί πάνω από 4,5%.»

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την 6η δόση, ενώ για τις εγγυήσεις που ζήτησε η Φινλανδία προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δάνειο, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε λέγοντας ότι «στο παρελθόν η χώρα αναγκάστηκε να παράσχει εγγυήσεις, γι' αυτό και είναι στη λογική τους κάτι τέτοιο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να συνομιλήσει με το Φινλανδό ομόλογό του, που είναι μαζί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «και να τον πείσει ότι δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην ευρωζώνη».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου, στην «Πρωινή Γραμμή» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή?.

"Ο υπουργός που πίστευε ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι του χρέους, ομολογεί σήμερα το Βατερλό του", σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Πηγή: skai.gr