Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ρομπέι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στη συνομιλία με τον κ. Ρομπέι, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς, πάντως, να ανησυχεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων για τη χώρα, καθώς θεωρείται πολύ πιθανή η παρέμβαση της ΕΚΤ και η λήψη νέων αποφάσεων για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων.
Πηγή: skai.gr