Κλείσιμο

Γ. Παπανδρέου: Δώσαμε προοπτική για ένα ισχυρό οικοδόμημα

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις αποφάσεις που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Μεταξύ άλλων στην εισήγησή του τόνισε ότι «μαζί δώσαμε προοπτική για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό οικοδόμημα για τη νέα γενιά της χώρας». Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε σοβαρότητα και ευθύνη, ακολουθώντας ένα διαφορετικό πρότυπο πολιτικής λειτουργίας, μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις. «Έτσι θα συνεχίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την στάση των βουλευτών, οι οποίοι όπως υπογράμμισε, αγνόησαν τις απειλές και τίμησαν τον όρκο τους να στηρίξουν την πατρίδα, γυρίζοντας την πλάτη στην προσπάθεια ετερόκλητων δυνάμεων να προκαλέσουν χάος.

Ακόμα, σημείωσε ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου, η κυβέρνηση πέτυχε την κάλυψη των δανειακών αναγκών τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο στην αρχή της διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης, στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τη ΝΔ για μηδενιστική κριτική «στη φωτιά που εκείνοι έβαλαν».

Ακόμα, έστειλε μήνυμα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων λέγοντας πως «ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με συντεχνίες».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα σε διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα γίνει με κανόνες, αλλά και διάλογο. Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ταξί ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει κάθε πρόταση, στο πλαίσιο του διαλόγου που θα έχει σύντομη κατάληξη, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάλεσε, επίσης, τους ιδιοκτήτες ταξί να συναισθανθούν τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις τους σε πολλούς τομείς, ενώ κατηγόρησε στελέχη της αντιπολίτευσης ότι υποδαυλίζουν τις κινητοποιήσεις, ποντάροντας στην καταστροφή.

Ωστόσο, παραμένει ακόμα ασαφές αν θα πραγματοποιηθούν οι κατ' ιδίαν συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό για τον ίδιο σκοπό ή θα γίνει η ενημέρωσή τους μέσω της Βουλής.

Κυβερνητικές συσκέψεις υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

Διαδοχικές συσκέψεις ξεκινά στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη της κυβέρνησης. Στην πρώτη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εξετάσει την εξειδίκευση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου της Ευρωζώνης.

Θα ακολουθήσει συνεργασία του οικονομικού επιτελείου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο.

Οι επόμενες δύο συσκέψεις του πρωθυπουργού θα έχουν ως αντικείμενο την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου. Ειδικότερα, η τρίτη θα έχει ως αντικείμενο τους αυτοκινητόδρομους και η τέταρτη την ναυπηγική πολιτική της χώρας.
Πηγή: skai.gr