Siemens: Συλλογή υπογραφών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής

Στη συλλογή υπογραφών για την παραπομπή σε προκαταρκτική εξέταση των κυρίων Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Siemens, προχωρούν - σύμφωνα με πληροφορίες - βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται περαιτέρω διερεύνηση για τέσσερις – μόνο - πρώην υπουργούς που το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση. Πρόκειται για τους κυρίους Μαντέλη και Τσοχατζόπουλο για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες) και Μαρκογιαννάκη και Αλογοσκούφη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ μετά το πέρας των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της siemens, ζητείτο περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών για πέντε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, τους κυρίους Τάσο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Άκη Τσοχατζόπουλο και επτά πρώην υπουργών της ΝΔ των κυρίων Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Μιχάλη Λιάπη.


Πηγή: skai.gr