Μιχελάκης: Παραπλάνησε την Βουλή ο κ. Βενιζέλος

Κατά των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στράφηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «παραπλάνηση της Βουλής από τον κ. Βενιζέλο».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι στη σελίδα 114 της Κομισιόν υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά από ένα έτος εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε το σχετικό άρθρο 37 του εφαρμοστικού νόμου και δήλωσε ότι διαφωνεί με την παράγραφο 7 που αφορά την επιλογή του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις απολύσεις και υποστηρίζει το θεσμό της εφεδρείας.

«Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή παραπλάνηση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, ενώ σχετική δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας με συγκεκριμένα στοιχεία από την τέταρτη επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομίας ότι παραποίησε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη στάση του κόμματός του στην ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης. «Στην ουσία, η ΝΔ αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα το καταψηφίσει ανεξάρτητα από το όριο των απαιτούμενων ψήφων, ενώ θα το ψηφίσει ακόμα και ως απλό νόμο αν υπάρξουν αλλαγές στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο κ. Βενιζέλος κατ' αρχήν να ζητήσει συγνώμη για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά και δεύτερον να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε σήμερα», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην επαναδιαπραγμάτευση και γι' αυτό δεν την κάνει.

Πηγή: skai.gr