Στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι την Τετάρτη.

Παράλληλα, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιχείρημα ότι ούτε στο Σύνταγμα ούτε στον κανονισμό της Βουλής προβλέπονται πλαίσια ρυθμιστικά που περιλαμβάνουν τα πάντα και τίποτα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για "νομικίστικη άσκηση" που έχει σκοπό την παρέλκυση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό και αναπτυξιακό και όχι συνταγματικό.

Στη Βουλή θα μιλήσει το βράδυ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τους τονίσει πως από την ψήφο τους θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχιστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας ή αυτή θα οδηγηθεί σε χαοτικές καταστάσεις.

Εν τω μεταξύ, εμμένει στις απόψεις του για το Μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο, όπως είπε, θα ακούσει τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και θα ανακοινώσει την απόφαση του κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Θωμά Ρομπόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ το μεσοπρόθεσμο αντιαναπτυξιακό για τη χώρα.

Θα ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο παρά το γεγονός ότι δεν κατανέμει σωστά τα βάρη δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιτζέρης.

Παραδέχτηκε ότι πέρσι δεν επιτεύχθηκε κανείς από τους στόχους.

Σημαντική χαρακτήρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είπε ότι υπάρχει ένα γκρίζο σύννεφο πάνω από τη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι «θα τα βγάλουμε πέρα αυτή τη δύσκολη στιγμή της Βουλής» αλλά θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά θεωρώ και πιστεύω ότι θα περάσει το μεσοπρόθεσμο» τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.

Όπως είπε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί μία πολύ καλή οικονομική διπλωματία και επεσήμανε ότι «είναι λάθος να πιστεύουμε όμως ότι το πρώτο μνημόνιο ή όλα αυτά τα διάφορα μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία έχουμε πάρει δεν συμπεριλάμβαναν δομικές αλλαγές. Τις συμπεριλαμβάνανε πάρα πολύ καλά δεν είναι πολύ εύκολα μετρήσιμες όμως».

Από την πλευρά το ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα είναι ένα θεσμικό πλαίσιο και στη συνεχεία θα εξελιχθεί το σχέδιο για την αλληλουχία των αποκρατικοποιήσεων.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε πως δεν έχει τεθεί η υπερψήφιση ως προϋπόθεση για το δάνειο.

Σε ρήξη με τη γραμμή του κόμματός της φέρεται να έρχεται η βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι «είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματος».
Πηγή: skai.gr