Νίκη Τζαβέλα: Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το κράτος

«Το μοντέλο του κρατισμού χρεοκόπησε» επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ενώ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

«Το μοντέλο του κρατισμού και του στραγγαλισμού της ιδιωτικής οικονομίας όπου είχαμε 2 εκατομμύρια Έλληνες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα να τρέφουν τα άλλα 4 ή 5 εκατομμύρια που δουλεύουν στο κράτος, φαλίρισε, χρεοκόπησε, τελείωσε πρέπει να το καταλάβουμε» σημείωσε η ευρωβουλευτής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι ζημιές του ΟΣΕ είναι τα έσοδα που θα εισπράξει ο νέος υπουργός Οικονομικών από την μείωση του αφορολόγητου, από τα αυθαίρετα, από τα τέλη κυκλοφορίας και από την εισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και επιστροφής στη δραχμή η κ. Τζαβέλα προειδοποίησε ότι η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί που το λένε ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και όλα τα δάνεια που έχει ο καθένας μας θα είναι σε ευρώ, (...) δηλαδή δεν πρόκειται να απαλειφθούνε όλα τα οποία οφείλουμε, αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι θα αγοράσουν τις ελληνικές τράπεζες τις καταστραμμένες θα μας πιούνε και το αίμα».

«Θα καταντήσουμε να έχουμε δύο εναλλακτικές: θα παραμείνουμε στην ΕΕ, ή θα κάποια στιγμή θα γίνουμε κομμάτι μιας νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας που επαγγέλλεται ο κ. Ερντογαν; Γιατί με τα μυαλά που βλέπω ότι έχουν οι έλληνες πολιτικοί εκεί μας πάνε» ανέφερε η ευρωβουλευτής.
Πηγή: skai.gr