Ρομπόπουλος: Είμαι αρνητικός στην υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Το δίλημμα που βιώνουν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με την υπερψήφιση ή μη το Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου εξέφρασε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το Σάββατο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος μιλώντας στο μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ και την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι προσανατολίζεται στην καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

«Ζούμε έναν εφιάλτη, από τη μια υπάρχει χρεοκοπία, από την άλλη υπάρχει ένα αδιέξοδο, ένα μεσοπρόθεσμο απάνθρωπο» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι αρνητικός να ψηφίσω το μεσοπρόθεσμο, και πιστεύω ότι δεν θα βγει κιόλας, ο κόσμος δεν αντέχει αυτά τα μέτρα πια. Τους ξυρίσαμε κόντρα, τους γδάραμε, να πιάσουμε και τους υπόλοιπους. Το Μεσοπρόθεσμο είναι βαρέλι χωρίς πάτο» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν θα καταψηφίσει το πρόγραμμα, κάτι που θα πράξει τη Δευτέρα.

«Αν δώσουμε τώρα γη και ύδωρ, μετά δεν θα έχουμε τίποτε να δώσουμε. Είμαστε σε ένα αεροπλάνο που χάνει ύψος, μας πήρανε τηλέφωνο και είπανε ‘πετάξτε τους κινητήρες’ δηλαδή τις κρατικές επιχειρήσεις που δίνουν ανάπτυξη στη χώρα» τόνισε.

Ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσανατολίσει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο άφησε στο μεταξύ μιλώντας το Σάββατο το πρωί στον ΣΚΑΪ, και τον Κώστα Αλατζά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, εάν -όπως είπε- δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για πιο δίκαια μέτρα.

«Για έναν που ζει την ιδιότητα του βουλευτή είναι από τις πιο βασανιστικές στιγμές της ζωής του. Βιώνω δύσκολες στιγμές. Η πίεση του κόσμου εκφράζει την αγωνία την ανησυχία και κάποιοι το μαρτύριο της φτώχειας» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr