Κλείσιμο

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για μεσοπρόθεσμο - εφαρμοστικό

Για αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, από τη Βουλή, κατά τη β’ ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως είπε, η έμπρακτη ομολογία της αποτυχίας είναι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, τόνισε ότι «τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί! Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Το μεσοπρόθεσμο φέρνει μέτρα εξαθλίωσης και εξόντωσης των ασφαλιστικών - εργασιακών κατακτήσεων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Επιταχύνει την πτώχευση του λαού για να περιορίσει τις ζημιές για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια» τονίζει το ΚΚΕ που ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο.

Ονομαστική ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο έχει ζητήσει και ο ΛΑΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μέσα και έξω από τη Βουλή σκληρή μάχη και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να μην ψηφιστούν το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος» αναφέρει σε ανακοίνωση του μετά από κοινή σύσκεψη Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) και γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΟ τονίζει ότι «θα διεκδικήσει ονομαστική ψηφοφορία σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας και καλεί το λαό να πλημμυρίσει τις πλατείες τις ημέρες που θα διεξάγεται η ψηφοφορία και να συμμετάσχει μαζικά στη 48ωρη απεργία».
Πηγή: skai.gr