Στο υπουργικό ο εφαρμοστικός νόμος

Αποκρατικοποιήσεις, ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά, θα περιέχει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως προκύπτει μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Η απόφασή μας για τη ριζική αλλαγή της πατρίδας, την προοπτική της κοινωνίας και τη σταθερότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας νωρίτερα τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.

Έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει παρά την καταστροφολογία και τη μιζέρια ορισμένων καθώς υπάρχει συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο μέχρι το 2013.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και το να καταστεί διαχειρίσιμο το χρέος.

Στο μεταξύ, εμπλοκή στην ολοκλήρωση της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου δημιουργεί η απόρριψη μέτρων 3,8 δισ. ευρώ για φέτος, από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, την οποία γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πριν από το υπουργικό συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να επεξεργαστεί τη στρατηγική της χώρας μας στη σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Την Παρασκευή κατατίθεται ο εφαρμοστικός νόμος

Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την επόμενη εβδομάδα και αφού ψηφιστεί προηγουμένως το μεσοπρόθεσμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης την Παρασκευή θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να προβλέπει αλλαγές στην έκτακτη εισφορά στο μέτρο των αποδείξεων, θέσπιση ελάχιστου φόρου ελευθέρων επαγγελματιών και αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο έχει καταλήξει ακόμα στην απόσυρση της εισφοράς στα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα φτάνουν οι επικεφαλής της τριμερούς επιτροπής προκειμένου να κλειδώσει το νέο πακέτο μέτρων. 

Αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: skai.gr